ЕУ многу скоро ќе постигне консензус за нафтеното ембарго кон Русија, тврди Германија

Европската унија најверојатно ќе се согласи за ембарго на увозот на руска нафта „во рок од неколку дена“, рече германскиот министер за економија, но правењето пукнатина...