Емилија Стојменова Дух ќе биде министерка за дигитализација во новата словенечка влада

Професорката на Електротехничкиот факултет во Љубљана, Емилија Стојменова Дух во новата словенечка влада ќе биде министерка за дигитализација.  Таа е основач и директор на мрежата FabLab...