Македонија ја напушта преговарачката маса ако во јуни нема пробив, не ја прифаќа идејата за Европска политичка заедница

Министерот за надворешни работи и меѓународни односи на Австрија Александар Шаленберг денеска навести дека идејата на францускиот претседател Емануел Макрон за Европска политичка заедница (ЕПЗ), добива...