РКЕ: Грејната сезона може да почне и порано, ако температурата е 12 степени и помалку

Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) на Република Северна Македонија соопшти дека доколку прогнозата за средната надворешна температура е помала или еднаква на 12 степени целзиусови, грејната...