Владата ќе му префрли шест милиони евра на ЕСМ за да го преземе управувањето со БЕГ и Скопје Север

Владата ќе префрли шест милиони евра на сметката на АД ЕСМ за да го преземе управувањето, дистрибуцијата, снабдувањето и производството на топлинска енергија за град Скопје...

Уверување за топли радијатори и до 1 часот по полноќ: ЕСМ од денеска го презема управувањето со БЕГ

Откако Владата вчера го одобри текстот на Договорот за деловно-техничка соработка со кој се регулираат меѓусебните права на Производство на топлина Балкан Енерџи (БЕГ) и Електрани...

Влада: ЕСМ ќе управува со БЕГ заради континуирано обезбедување топлинска енергија

Владата на Република Северна Македонија на денешната четврта седница донесе Одлука за обезбедување дополнителни количини топлинска енергија во услови на кризна состојба во снабдувањето со топлинска...

Покачување, сепак, ќе има: Цената на струјата нема да се зголеми за повеќе од 10 проценти, се чека понудата од ЕСМ до ЕВН Хоум

Цената на електричната енергија нема да се зголеми за повеќе од 10 проценти, уверуваат надлежните министри. Според нив, понудата што ЕСМ треба да ја даде кон...

ЕСМ демантира: Немаше експлозија во ХЕЦ „Вруток“, хидроелектраната продолжува да работи најнормално

АД ЕСМ ги демантира написите во дел од медиумите за наводна експлозија во ХЕЦ „Вруток“. Станува збор, како што појаснија од ЕСМ, за краток, петнаесетминутен прекин,...