Лидерите на ЕУ едногласни за почеток на преговори веднаш, ЕК да помогне во деблокирање на процесот за проширување со Северна Македонија

Лидерите на институциите на ЕУ се едногласни во поддршката за одржувањето на првата меѓувладина конференција со Северна Македонија за отворање на поглавјата без одлагање. Од Европската...