Напад врз евакуациски конвој кај Киев, најмалку седуммина загинати меѓу кои и едно дете, тврди украинската разузнавачка служба

Oкупаторите по нападот ги принудија луѓето да се вратат во Перемок и да не ги пуштаат од селото, се наведува во соопштението на украинската разузнавачка служба...