Генералот Митруцикос е новиот командант на Бригадата на Југоисточна Европа стационирана во Куманово

Бригадниот генерал Евангелос Митруцикос од грчката армија е новиот командант на Бригадата на Југоисточна Европа, чиј домаќин до 2026 година е Северна Македонија. На свеченото примопредавање...