Еврејската заедница е згрозена и навредена од името со кое е именуван клубот при културниот центар на Бугарите во Битола

Еврејската зедница и Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија се згрозени и навредени од името на новиот културен дом во Битола, кој носи име на...