Османи во Виена на средби со раководните и извршните тела на ОБСЕ: Теренските мисии се круната на Организацијата

Министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија, Бујар Османи во својство на претседавач со ОБСЕ, во рамки на последниот ден од посетата на Виена имаше средби со...

Ковачевски: Евроинтеграцијата на државата е неповратен процес

Премиерот Димитар Ковачевски во новогодишниот број на неделникот „Фокус“ потенцира дека патот на евроинтеграции на државата е неповратен, национален процес. Според него, сите 120 пратеници во...

Емилија Целакоска

Да се бива или не

Пишува: ЕМИЛИЈА ЦЕЛАКОСКА „Не нѐ бива, не бива држава од нас“ завршува познаникот и се прашувам дали тоа само така го вели како „убаво времево“, или навистина...