Европската комисија ја зголеми прогнозата за раст на еврозоната за 2023 година

Економијата на еврозоната ќе порасне повеќе од претходно прогнозираните во 2023 година, бидејќи енергетската криза се намалува и еврозоната ја избегна рецесијата оваа зима, соопшти Европската...

Пленковиќ: Резултатите од влезот во Шенген и еврозоната Хрватска ќе ги види кон крајот на оваа година

Во организација на Хрватската влада и Хрватската народна банка (ХНБ), во Националната и универзитетска библиотека (НСК) се одржа конференцијата „Хрватска – 20-та членка на еврозоната“, која...