Филип Димитров: Решение меѓу Северна Македонија и Бугарија е можно ако двете страни разговараат како рамноправни

Бугарија не смее да си дозволи да ја пропушти можноста да се декларира како земја која се стреми кон европските и евроатлантските интеграции, вели во интервју...