Декларацијата за воена интеграција – потврда за зајакнувањето на Северна Македонија како доверлива и важна членка на Алијансата

Командантот на Врховната сојузничка команда на НАТО за трансформација, генерал Филип Лавињ, како дел од агендата за воено интегрирање на Република Северна Македонија во структурите на...