Николоски: Буџетот е во одлична кондиција, имаме 25% помал буџетски дефицит од лани и поголеми приноси

Заменикот министер за финансии Филип Николоски во гостувањето во ТВ21 кажа дека буџетот за 2023 година во моментов е супер ликвиден и во одлична кондиција. -За...

Николоски во „Детектор“: Први на Балканот донесовме антикризен пакет, а Светска банка нотираше дека имаме најдобри мерки во регионот

Она што предизвика војната во Украина е криза со енергенси, односно гас и електрична енергија, како и криза со храна, особено жито и житни производи, рече...