Бугарското Собрание ги ратификуваше протоколите за членство на Шведска и Финска во НАТО

Бугарскиот парламент денеска ги ратификуваше протоколите на Северноатлантскиот договор за пристапување на Шведска и Финска. „За“ нивно усвојување гласаа 195 пратеници, а против беа 11 од...