25 училишта ќе добијат фотоволтаични системи со помош на европски грант

Министерството за образование и наука соопшти дека ќе ја подобрува енергетската ефикасност на основните и средните училиштата со инсталирање соларни фотоволтаични системи. Проектот ќе се реализира...