Трите генератори што ги вети Бугарија за границата со Македонија, ќе отидат за Турција

Трите генератори ветени за граничните точки во Република Северна Македонија ќе одат во Турција. Ова денеска го соопшти во Бугарија министерот за внатрешни работи Иван Демерџиев....

Бугарија испраќа генератори на три гранични премини со Северна Македонија

„Бугарија денеска испраќа три генератори за електрична енергија на три гранични пункта со Република Северна Македонија“, изјави во Софија бугарскиот министер за внатрешни работи Иван Демерџиев....