СЗО размислува за прогласување на мајмунските сипаници за глобална вонредна состојба

Комитетот за вонредни ситуации на Светската здравствена организација се состана вчера за да разговара дали да се прогласат мајмунските сипаници за глобална криза, јави ДПА. Тоа...