Пораки од Скопје на годишнината на руската инвазија: Украинците не ја бранат само својата територија туку и целиот демократски свет

Од денешната конференција насловена како „Украина – година на хероизмот“ беа испратени пораки за поддршка до народот во оваа држава, и уште еднаш беше потенцирана осудата...

Зеленски на годишнината од војната: Преживеавме, не сме поразени, ќе победиме

Украинскиот претседател Володимир Зеленски денес ја одбележа првата годишнина од руската инвазија на неговата земја со пркосна порака, нагласувајќи дека Украинците на крајот ќе победат. Во...