(ВИДЕО)КАМЕНОТ ОД БЛИСКУ ДОАЃА: На кого ли мисли Силјановска со „опасна фамилијаризација“ во универзитетите?

За време на собраниската седница за пратенички прашања на 27 октомври, пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, поранешна неуспешна кандидатка за претседателската функција, проф. Гордана Силјановска-Давкова, постави прашања во...

Камбовски: Законот за ЈО мора да се донесе, ако треба нека се одложат и изборите

Јавната расправа за законот за јавно обвинителство која предизвика големо внимание кај стручната и академската јавност. Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески ги повика пратениците да ги изгласаат предложените решенија кои, според него, ја зацврстуваат самостојноста на јавните обвинители во постапувањето

ДИК со предупредување: Не почнувајте предвреме со изборна кампања

Официјалниот почеток за претставување на кандидатите за претседател и нивните програми е на 1 април и ќе трае до 19 април. Првиот круг на гласање е закажан на 21 април, вториот круг ќе биде на 5 мај. Под број еден на избирачкото ливче ќе биде Блерим Река, кандидатот на албанската опозиција, под број два Гордан Силјановска-Давкова, кандидат на коалицијата предводена од ВМРО ДПМНЕ и под број три Стево Пендаровски, кандидат на коалицијата предводена од СДСМ