Почина академик Ѓорѓи Филиповски

Животниот пат на еден од основачите на Македонската академија на науки и уметности (МАНУ) заврши на 100 годишна возраст. Комеморацијата за академик Ѓорѓи Филиповски ќе биде одржана во утре (понеделник, 23.12.2019 година) во МАНУ со почеток во 11 часот, а погребот е закажан во 13 часот