Радев го одбележа „Денот на Бугарската Армија“ во Ново село

На бугарските воени гробишта во Ново Село, струмичко денеска беше одбележан „Денот на храброста и Денот на Бугарската Армија“. На чествувањето присуствуваа бугарскиот претседател Румен Радев, бугарскиот...