За говорот на омраза Министерствата за надворешни работи на Северна Македонија и Бугарија ќе ги алармираат институциите

Запрашан дали ќе има реакција за некои зборови како „фашистички“, министерот рече дека тоа е работа на заедничката Комисија за историски прашања. Во однос на тоа...