Тренчевска за ТВ 24: Состојбата со пандемијата во градинките е стабилна, позитивни се 75 вработени и 24 деца

„Состојбата со пандемијата во детските градинки е стабилна, за тоа потврдуваат и податоците кои ги добиваме на дневно ниво, како и пресекот на неделна основа. Во...

Шахпаска: За седум дена 5 новозаразени дечиња и 21 вработен во градинките, тие се безбедно место за згрижување

Вработените во градинките покажале висока свест и одговорност, за што говори високиот процент на вакцинирани, односно 80% од воспитувачите и 78% од негувателите веќе се имунизирани,...