Бугарија иницира постапка за изградба на граничниот премин „Струмјани-Берово“

Бугарската Влада донесе одлука да го задолжи регионалниот управник на Благоевград да иницира проектирање и изградба на граничниот премин „Струмјани-Берово“. Како што јави Њуз.бг, изградбата на...

Србија се подготвува за изградба на граничниот премин Миратовац-Лојане со С. Македонија

Српската републичка дирекција за имот го огласи претходното соопштение за датумот за распишување на тендерот за изработка на планска документација за седум гранични премини, меѓу кои...

На Табановце се чека 40 минути

На ГП Табановце се бележи зголемена фрекфенција на возила, и за излез од државата се чека околку 40 минути, соопшти АМСМ. На останатите гранични премини од...