Градинка во Кавадарци се гради без согласност на ИЗИС

Детска градинка во Кавадарци се гради без одбрение од ИЗИС со кое се потврдува стабилноста на објектот, потврдија за НОВА од Институтот за земјотресно инженерство, а Општината нема доказ дека објектот е стабилен и нема опасност по безбедноста на децата