Здружението на историчари најде 13 крупни грешки во учебникот по историја за петто одделение

Здружението на историчари на Македонија, наведе 13 крупни фактографски и други грешки во учебникот по историја за петто одделение, напишан од авторките Анита Ангеловска и Гликерија...