Избори САД: Долниот дом на демократите, Сенатот на Републиканците

Демократската партија е на пат да освои мнозинство во Претставничкиот дом на американскиот Конгрес, додека републиканците успеаја да ја задржат контролата врз Сенатот, покажуваат нецелосните резултати...