Зеленски за хеликоптерската несреќа: Страшна трагедија

Украинскиот претседател Володимир Зеленски ја нарече хеликоптерската несреќа во Бровари близу Киев „страшна трагедија“. Зеленски потврди дека во несреќата загинале министерот за внатрешни работи Денис Монастирски,...