Објавена потесната листа за 95. доделување на Оскарите, „Аватар: Патот на водата“, „Сите тивки на западниот фронт“, „Елвис“ и „Пинокио“ на Гиљермо дел Торо“, фаворити во различни категории

Академијата за филмски уметности и науки во вторникот ги објави своите потесни списоци за Оскарите за 2023 година во 10 категории, вклучувајќи документарен и интернационален филм,...