Иванов за ХТВ:Ако го дадам мандатот ја уривам независноста на државата

Претседателот Ѓорге Иванов во интервју за хрватската државна телевизија вели дека лидерот на СДСМ 67-те потписи ги добил под уцена од албанските партии да прифати платформа донесена во Кабинет на премиер на туѓа држава