Русите го нападнале долгоочекуваниот конвој со хуманитарна помош за опколениот град Мариупол

Ирина Верешчук, украинска министерка за реинтеграција на привремено окупираните територии штотуку изјави дека Русија не се придржува кон договорот за прекин на огнот. „Нашиот хуманитарен конвој...