Илјадници граѓани на Маршот на слободата

Граѓаните со развиорени знамиња се движат во групи кон новите простории на СЈО на „Рузвелтова“, каде што ќе изразат поддршка на оваа институција, а потоа рутата е Собранието на РМ каде што ќе говора многу познати личности од јавниот живот