МЗ: На Клиниката за инфективни болести почина 17- годишна девојка-не била вакцинирана,имала дијабетес тип 1

Министерството за здравство со голема жалост информира, дека на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби утрово почина 17 годишна пациентка од село Сопотница, Демир Хисар....