Индекс на корупција: Северна Македонија со скок од 24 места на листата на Транспаренси интернешнл

Северна Македонија овогодинешното 87-мото место го дели со Косово, Колумбија, Етиопија, Гвајана, Мароко, Суринам, Танзанија и Виетнам. Република Северна Македонија на листата, според Индексот за перцепција...