Пандемијата ги турна Индијците во огромни долгови за лекување

Во Индија, сериозно погодена од епидемијата на коронавирус, огромните сметки за здравствена заштита се ноќeн кошмар за милиони луѓе. Повеќето Индијци немаат здравствено осигурување, а трошоците...