Се шири зараза на конзервативизам меѓу младите

Дури 59 отсто од младите сметаат дека на луѓето со поинаква сексуална определеност - припадниците на ЛГБТ заедницата не им е местото во политиката, а 84 отсто од нив сакаат лидер со „цврста рака“, покажува истражувањето на Вестминстер фондацијата направена во соработка со Младинскиот образовен форум, а со поддршка на британската амбасада