Ѓоргиев: Изјавата за бришење на „бугарски“ од фашистички окупатор е порака за разговори за историско помирување

Историчарот Драги Ѓоргиев, претседател на макeдонскиот тим во заедничката македонско-бугарска Комисија за историски и образовни прашања, смета дека изјавата на премиерот Зоран Заев за бришење на...