Македонскиот тим во Комисијата: БГНЕС лаже, усвоено е заедничко чествување на одредени личности, но не и промени во споменици и тврдини

Македонскиот тим во експертската комисија за историски и образовни прашања, денеска преку соопштение до медиумите тврди дека Комисијата никогаш не разговарала и не усогласувала предлог текстови доставени...