Недела на италијанскиот јазик – со концерти, филмови, се одбележуваат 700 години од смртта на Данте Алигиери

Како заокружување на настаните посветени на Данте, на 19 ноември во Македонската опера и балет ќе биде изведена светската премиера на операта „Lapeggiamenti, amenità, querimonie et...