Дефиниран списокот на граѓани со право на глас: Кандидатите за градоначалници се обврзаа на фер избори, од понеделник во кампања

На претстојните локални избори на 17 октомври ќе може да гласаат 1.824.864 милиони граѓани. Избирачкиот список беше затворен на синоќешната седница на Државната изборна комисија (ДИК)...