Жената и големата војна – изложба организирана од Државниот архив по повод Меѓународниот ден на жената 8-ми март

По повод Меѓународниот ден на жената – 8 март, Државниот архив отвори изложба на тема: ,,Македонската жена во Големата војна 1914-1918”. На изложбата се презентирани значајни...