„Гардијан“: Израелска компанија „вплеткана“ во шпионски софтвер за следење „Пегаз“

Угледниот британски весник „Гардијан“ викендов  го продолжи серијалот на написи за израелската компанијата ,,НСО Груп“ што ја става во центарот на можна глобална афера со шпионски...