Мониторингот на јавните набавки покажува низа слабости: Институциите и понудувачите шуруваат, се поништува секој 4 тендер

Во првото полугодие од 2021 година, преку нетранспарентната постапка со преговарање без објавување оглас се склучени договори во вредност од 7,9 милиони евра Центарот за граѓански...

Ивановска: ДКСК во извештајот на ЕК е нотиранаа како проактивна во превенција на корупцијата и во отворање голем број предмети

Секогаш може да се направат повеќе напори и да се испочитуваат сите препораки и мислења дадени од страна на ДКСК, како и да се пристапи кон...

Заев: Во извештајот на ЕК се препорачува итен почеток на преговори за пристап кон членство за време на словенечкото претседателство

Тоа е единствениот пат кој носи европски стандарди и подобар живот, додаде Заев. Евроамбасадорот Дејвид Гир денеска го предаде извештајот на Европската Комисија за прогресот на...