Дипломатска активност: Македонија крои планови за извлекување на свои државјани од Авганистан

По влошување на безбедноста состојба во Авганистан, таму сè уште има околу 100 наши државјани, но засега, како што информираа вчера Министерството за надворешни работи (МНР),...