Ковачевски: Oсудa за одлуката на Русија за признавање на Донецк и Луганск како самонаречени „Народни Републики“

Претседателот на Владата на Р.С. Македонија, Димитар Ковачевски, преку Твитер ја осуди одлуката на Русија за признавање на Донецк и Луганск како самонаречени „Народни Републики“. „Ја...