Митко Јанчев: ВМРО ДПМНЕ треба да има подециден став за референдумот

Седницата на Извршниот комитет траела цели 4 часа. Двајца членови - потпретседателот на партијата Митко Јанчев и Костадин Богданов биле против предлогот - членството само да одлучи дали ќе гласа или ќе бојкотира, туку ја застапувале позицијата дека треба да се повика на излезност, а граѓаните сами да одлучат дали ќе гласаат „за“ или “ против“