(Видео) Пред седиштето на НАТО: Македонскиот јарбол поставен, се чека знамето

Може ли да се биде рамнодушен на оваа денешна сцена пред седиштето на НАТО? - Во моментов се одвиваат активности за поставување на македонското знаме и другите прогодни обележја за новата, 30-та земја членка на Северноатланскиот сојуз. Сонот на сите претходни и сегашни генерации станува реалност, државата добива стабилна и просперитетна иднина. Успеавме“, напиша Андреј Жерновски, заменик министер за надворешни работи, на својот Фејсбук профил