Тренчевска-Брнз: Ќе информираме за колкав број на бегалци од Украина може да обезбедиме помош и подд

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска оствари протоколарна средба со амбасадорката на САД Кејт Мари Брнз. На средбата, двете соговорнички се осврнале на...

Тренчевска: Ќе има социјален дијалог и за платите во јавната администрација

Тренчевска денеска се сретна со претставници на Синдикатот на УПОЗ. „Јавната администрација ја има нашата поддршка, бидејќи само професионална и задоволна јавна администрација е продуктивна“, рече...

Тренчевска: Ромската заедница останува дел од приоритетите во програмата на Владата 2020-2024 и Министерството за труд и социјална политика

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска, денеска се сретна со директорот на НВО Челим од Италија, регионалниот претставник на проектот и со Ромскиот Ресурсен...

Тренчевска: Германија е наш пријател и поддржувач во политиките насочени кон унапредување на работничките права, социјалната заштита и родовата еднаквост

Тренчевска: Германија е наш пријател и поддржувач во политиките насочени кон  унапредување на работничките права, социјалната заштита и родовата еднаквост Министерката за труд и социјална политика...

Унапредувањето на родовата еднаквост е заеднички приоритет на Северна Македонија и Шведска

Родовата еднаквост во фокус на разговорите помеѓу министерката за труд и социјална политика Тренчевска и шведската амбасадорка во Северна Македонија, Форсгрен Бенгтсон. Министерката за труд и...

(ВИДЕО) Тренчевска: Најстарата градинка во Струмица, „Детска Радост“, сега може да згрижи 157 деца

Навистина ми претставува задоволство што денеска можам да најавам дека првата и најстара градинка во Струмица „Детска Радост“, објектот 2 го проширува капацитетот за прием на...

Владата со оптимистички најави пред претстојниот состанок на економско-социјалниот совет: Минималната плата ќе биде зголемена

Економско – социјалниот совет кој ќе се одржи вечерва во Владата е нов обид да се постигне договор за покачување на минималната плата помеѓу социјалните партнери...

Тренчевска: УНИЦЕФ е наш голем поддржувач и партнер во политиките од детска и социјална заштита

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се сретна со Артур Ајвазов, заменик-претставник на УНИЦЕФ, во земјава, на која се разговараше за тековните и...