МЗ: Почина 26 годишна родилка, со претходна тешка здравствена состојба и неконтролирана бременост

Пациентката, прворотка која била во 36 седмица од бременоста, во болница била донесена во многу тешка здравствена состојба, со висок крвен притисок и отежнато дишење. Во...